Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Faroe Petroleum annonserte den 5. desember 2018 at de har inngått en bytteavtale med Equinor der Faroe Petroleum overfører rettigheter i tre utbyggingsprosjekt (Njord, Hyme og Bauge) og mottar rettigheter i fire produserende felt (Ringhorne Øst, Vilje, Alve og Marulk) på norsk sokkel. Avtalen ble signert av partene på vårt kontor i Stavanger den 4. desember.

Trodde du at du slapp GDPR-maset etter at personopplysningsloven trådte i kraft 20. juli? Kluge-advokat Ove André Vanebo uttaler seg i Finansavisen om hva tallmaterialet vi har fra europeiske tilsyn viser.

Kluge har ved Kyrre Tangen Andersen, i samarbeid med Håmsø Patentbyrå ved Krister Mangersnes, bistått Subsea Solutions i en stor sak mot Siemens AS. Saken har vært gjennom en omfattende bevissikringsfase som nå har munnet ut i full hovedsak for Oslo tingrett.

Kluge på Instagram

I tillegg til LinkedIn og Facebook er Kluge nå også på Instagram.

Gratulerer

Høsten 2016 hadde Kluge et rekordantall med advokatfullmektiger som startet samtidig. To år senere er første milepæl i karrieren oppnådd for disse – bevillingen er på plass, og alle går over i stilling som advokat.

Oslo Legal Hackathon

I helgen gikk det første Oslo Legal Hackathon av stabelen og Kluge var stolt bidragsyter til arrangementet.

Oslo arkitekturtriennale (OAT) og Kluge fortsetter samarbeidet og fornyer avtalen for ytterligere to år. Partnerskapet startet allerede før forrige arkitekturfestival i 2016. Nå fornyes samarbeidet med ytterligere to år.

USA gjeninnførte de første sanksjonene mot Iran 7. august 2018. Fra og med november vil alle sanksjonene mot landet igjen være trådt i kraft. Det er ingen tvil om at effekten av sanksjonene er negativ for norsk næringsliv, men det utelukker ikke videre aktivitet.

Estate Nyheter skriver i dag om Axel Naustdal Cooper og potensialet han sier eiendomsutviklere har til å spare store verdier på å gjøre en grundig og langvarig jobb med merverdiavgift.

Oslo arkitekturtriennale (OAT) og Kluge fortsetter samarbeidet og fornyer avtalen for ytterligere to år. Partnerskapet startet allerede før forrige arkitekturfestival i 2016. Nå fornyes samarbeidet med ytterligere to år.

Verdens kanskje mest anerkjente juridiske akademiske institusjon ønsker ikke å være begrenset til tradisjonell forskning på juss. Harvard Law School har derfor opprettet Center on the Legal Profession som følger opp arven til Harvard Business School som en viktig aktør i bransjens og markedets utvikling.

Assosiert partner Linn Hoel Ringvoll og partner Snorre Haukali har skrevet det norske kapittelet om prosjektfinansiering i publikasjonen Global Legal Group 2018.

Flyktninghjelpen arbeider i 30 land, har over 6 000 faste ansatte og med alle støttespillerere som er tilknyttet organisasjonen i kortere arbeidsperioder, er de til enhver til rundt 14 000 ansatte.

Første kvartal 2020 flytter vårt kontor i Stavanger til Herbarium, et nytt signalbygg i hjertet av Stavanger. Herbarium er det største byutviklingsprosjektet i Stavanger sentrum på 50 år, og det er Øgreid Eiendom som er ansvarlig.

DN og dn.no skriver denne uken om fraværet av kvinnelige partnere i advokatfirmaene, og at kvinnene faller av underveis. Kluge uttaler seg om det de mener kan være løsningen for å holde på kvinnene.

Til vårt Stavangerkontor søker vi etter en assistent/sekretær til fast stilling. Kontoret har rundt 50 medarbeidere, hvorav tre er assistenter. Arbeidstiden er hverdager fra kl. 08:30 til kl. 16:00, men noe overtid må påregnes. Det er ønskelig med tiltredelse så snart som mulig.

Den 24. mai 2018 falt det dom i arbeidsrettstvisten mellom Kluges klient Frode Reppe og Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL). Hovedforhandlingen i saken gikk over syv rettsdager i Sør-Trøndelag tingrett i april. Frode Reppe ble meddelt oppsigelse fra sin stilling som Fagsjef kommunikasjon og næringspolitikk i NSL i september 2017, og tok ut søksmål mot sin arbeidsgiver. Oppsigelsen, som var begrunnet i arbeidstakers forhold, ble av en enstemmig rett kjent ugyldig.

E24 skrev på lørdag om bitcoinveksler Sturle Sunde som i mai tapte kampen om retten til bankkonto i Nordea. Han anker saken, og har fått med seg partner i Kluge Amund Noss i andre runde.

Den 3. mai 2018 arrangerte Utenriksdepartementet sitt årlige seminar om norsk eksportkontroll og sanksjoner. På møtet ga departementet en oppdatering på deres prioriteringer i 2018. Vi har oppsummert det vi ser som de viktigste temaene fra årets seminar.

Vellykket Entreprisedag i Vest

I april arrangerte EBA Vestenfjelske, SANDS og Byggenæringens Landsforening sammen med Kluge for tredje år på rad «Entreprisedag i Vest» i Bergen.

Forrige uke gikk Lexpo 2018 av stabelen i Amsterdam. Konferansen har på kort tid utviklet seg til å bli en av de aller største og viktigste internasjonale samlingene innen Legal Tech og innovasjon.

Gikk du glipp av bransjeseminaret Offshore Summit rettet mot oljeindustrien, hvor teknologi og digitalisering stod på agendaen? Da har du sjansen nå – hør hva bransjen selv ser på som utfordringer og hvordan digitalisering gir nye muligheter.

På fredag ble det publisert en artikkel på nettsiden til Byggeindustrien, om bruk av PRIME (prosjektintegrert megling). Det dreier seg om to meget store kontrakter om utbygging/utvidelse av E6 fra Kolomoen til Moelv, begge totalentrepriser, mellom Nye Veier AS og hhv. BetonmastHæhre Anlegg AS og Veidekke Entreprenør AS.

Kluge er topprangert i Legal 500

Nok en gang kan vi feire at Kluge er rangert helt på topp (tier 1) innen Construction og fremdeles er i toppsjiktet (tier 2) innen Capital Markets, Dispute Resolution, Employment og Oil & Gas i Legal 500.

Konkurranselovens relevans i anskaffelsesprosesser blir stadig større. Fikk du ikke med deg vårt frokostseminar, har du sjansen til å se dette nå. Opptaket gir deg en praktisk oversikt over de mest sentrale spørsmålene som kan oppstå i en anskaffelsesprosess knyttet til samarbeid om tilbud på leverandørsiden.

Kluge har siden 2012 vært en av Flyktninghjelpens hovedsamarbeidspartnere, og nylig ble samarbeidet forlenget med tre nye år. Samarbeidet gir Flyktninghjelpen den faglige tyngden de trenger for å løse juridiske problemstillinger, både i felt og på hovedkontoret i Oslo. For Kluge betyr det ny innsikt og utvikling innenfor områder som menneskerettigheter og humanitært arbeid. Forlengelsen av partnerskapet baner vei for større, langsiktige samarbeidsprosjekter.

Nylig ble Chambers Europe 2018 lansert, og Kluge får igjen anerkjennelse som et av Norges ledende advokatfirmaer. Det er svært gledelig å se at Kluge opprettholder sin plassering som «Band 1» innen kategorien Competition Antitrust: Public Procurement og Real Estate: Construction. Også innen kategorien Energy: Oil & Gas er vi i toppsjiktet.

Finansavisen kårer hvert år hvem Norges beste advokatfirmaer anser som de fremste i bransjen. Kluge har gjennom flere år vært rangert som ledende innen offentlige anskaffelser, og befester i år nok en gang denne posisjonen.