Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge har lansert en digital plattform som tilbyr klienter juridisk rådgivning gjennom advokatfirmaets egenutviklede digitale portalløsning. I den samme løsningen kan klienters juridiske instrumenter struktureres for å identifisere risikoelementer i dokumentasjonen.

Arrangementet «Lexpo» samler årlig Europas jusverden i Nederland for å diskutere fremtidens teknologi knyttet til juridisk rådgivning. Mange av de største advokatfirmaene i Europa er representert.

Ove Vanebo er kommet tilbake som senioradvokat i Kluge, etter å ha jobbet som statssekretær i Justisdepartementet. Ove ble nylig intervjuet i Advokatbladet om de virkelige store spørsmålene i livet. Som for eksempel morgenvaner om sommeren, klientnapping og ikke minst hva han ville ha gjort som justisminister for en dag.

Ove André Vanebo, senioradvokat i Kluge, hadde i går innlegget "Hva utgjør grunnlaget for feriepenger?" på trykk i Drammens Tidende. Vet du hva som skal regnes med når man skal beregne feriepengenes størrelse, dvs. det såkalte «feriepengegrunnlaget»?

Mellom 25 og 30 små og mellomstore bedrifter har våren 2017 deltatt på et vekstprogram i regi av Connect Vest, Kluge, EY og Bouvet. Programmet, som delvis er finansiert med støtte fra Sandnes kommune, bestod av totalt tre heldagsseminarer med vekst som tema.

Dagens Næringsliv skrev fredag ettermiddag om Statoil som fortsatt ikke får bruke prestisjeteknologien CapX. Det har Stavanger tingrett bestemt. Statoil har gått på et nytt tap mot det lille teknologiselskapet Neodrill på Ålgård. Assosiert partner i Kluge, Kyrre Tangen Andersen, representerer Neodrill.

Vi er stadig interessert i nye og flinke medarbeidere, og vi ønsker å rekruttere en eller flere advokatfullmektiger til vårt Bergenskontor. Både nyutdannede og de med 1-2 års relevant erfaring er velkommen til å søke.

Dagens Næringsliv skriver i dag om Stavanger tingrett som nekter Statoil å bruke den nye Cap-X-teknologien under sommerens oljeleting, etter plagiatanklager fra selskapet Neodrill. Assosiert partner i Kluge, Kyrre Tangen Andersen, representerer Neodrill.

Det er gledelig å konstatere at Kluge nok en gang er topprangert i kategorien Construction i Legal 500. Også innen Dispute Resolution, Employment, Oil and Gas og Capital Markets er Kluge i toppsjiktet.

Kluges «tech-team» har inngått et samarbeid med Computerworld om å levere en fast spalte med tittelen «Teknologi og juss» i annethvert nummer av avisen (hver 14. dag).

Skal du ha eksamen i Forvaltningsrett (JUS2211) eller Formuerett I (JUS3111) våren 2017? Kluge avholder eksamenskurs for studenter på 2. og 3. avdeling ved UiO.

Dagens Næringsliv skriver i dag om at ulønnede praktikantstillinger («internships»), som frem til nå har vært et typisk amerikansk fenomen, er i ferd med å få fotfeste i Norge. Det er spesielt gründerbedrifter som benytter seg av dette. Assosiert partner i Kluge, Hanne Jahr Pedersen uttaler seg om «det nye arbeidslivet».

Torsdag 9. mars samlet vi mer enn 200 deltakere fra offshorebransjen på vårt årlige Offshore Summit i Stavanger. Arrangementet har blitt en viktig møteplass for våre klienter og andre interessenter, hvor endring, effektivitet og innovasjon stod på agendaen.

Finansavisens JUSbilag skrev på fredag om Kristofer Kluge som i 1927 skapte historie, panikk og et nytt lovverk ved å slå en kommune konkurs. Han ble Milorg-sjef, fengslet av Gestapo og Kluge var med fra oljeeventyrets begynnelse. Ingen tvil om at Kluge har satt sitt preg på jushistorien.