Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Formuerett I: eksamensrettet undervisning i Oslo - 21.11

Skal du ha eksamen i Formuerett I (JUS3111) høsten 2016? Kluge avholder eksamensrettet gruppeundervisning for studenter på 3. avdeling ved UiO.

studenter_ill
Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 21. november 2016 16.15 - 20.15
Sted Kluges lokaler, Bryggegata 6, Oslo

Undervisningen fokuserer på eksamensforberedelser, oppgaveteknikk og juridisk metode. Målet er å gi gode verktøy til sluttfasen av eksamensforberedelsene og til selve eksamen.

Undervisningen vil foregå i grupper på ca. 18 studenter. Vi mener at mindre grupper muliggjør bedre og grundigere diskusjoner der hver student kan delta aktivt, og slik få større læringsutbytte.

Omtrent én uke før hver samling sender vi ut en egenskrevet praktikumsoppgave som skal forberedes av hver enkelt student. Oppgaven tar for seg sentrale læringskrav med problemstillinger som typisk blir gitt på eksamen. Under samlingene vil vi diskutere problemstillingene med særlig fokus på fremstilling og metode. Oppgaven er krevende å svare på både materielt og oppgaveteknisk, og er utformet for å forsøke å oppnå en dypere forståelse for pensum. Vi opplever svært gode faglige diskusjoner på samlingene. Faglig dyktighet er en av Kluges grunnverdier, og med undervisningsopplegget ønsker vi å bidra til faglig entusiasme og bedre resultater for studentene som deltar.

Det blir også gjennomført eksamensundervisning i Formuerett I 
22. november23. november og 24. november.

Dersom du melder deg på flere kursdager i samme fag, forbeholder Kluge seg retten til å bestemme hvilket kurs du får plass på.

Hver undervisningsøkt ledes av advokater og advokatfullmektiger i Kluge.

Undervisningen på 3. avdeling ledes av:

  • Bjarnhild Ane S. Giset, advokatfullmektig i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Hun arbeider med spørsmål knyttet til fast eiendom, herunder kjøp, salg, leie og utvikling.
  • Einar L. Sørensen, advokatfullmektig i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Han arbeider med rådgivning og tvisteløsning innen entrepriserett, og kontraktsrett generelt. Ved UiO skrev han masteroppgave om foreldelse i kontrakter.
  • Kjersti Lerkerød, advokat i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Hun har vært vitenskapelig assistent ved avdeling for petroleum- og energirett.
  • Marie Louise Juell, advokat i Kluges avdeling for energi. Hun har vært vitenskapelig assistent ved avdeling for petroleum- og energirett, og har sittet i JSU med særlig fokus på undervisning. Marie har undervist i kurset siden det startet i 2012.