Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Frokostseminar | Ny dom om ansiennitetsprinsippet og nye regler for fast ansettelse | Stavanger

Kluge inviterer til frokostseminar med gjennomgang av Skanska-dommen vedrørende ansiennitetsprinsippet og nye regler for fast ansettelse.

pledd og kaffekopp
Foto: Sahin Yesilyaprak/Unsplash
Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 19. mars 2019 08.30 - 10.00 Vi serverer frokost fra kl. 08:00
Sted Kluges lokaler i Hinna Park, Laberget 24, Stavanger
Påmeldingsfristen er utgått

Spørsmålet om bruk av Hovedavtalens bestemmelse ved nedbemanninger har vært et stridstema i lengre tid mellom LO og NHO. I dom av 28. februar 2019 gav Høyesterett avklarende veiledning om forståelsen og betydningen av ansiennitetsprinsippet ved nedbemanninger. Dommen anses som sentral, men både arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden har i etterkant tolket dommen som en seier for sitt standpunkt. Hvordan skal dommen forstås og hva innebærer den for din bedrift i fremtidige omstillingsprosesser?

Fra januar 2019 er det ikke lenger tillatt med såkalt «nulltimerskontrakt» hvor arbeidstaker er fast ansatt, men kun får arbeid og lønn når bedriften har oppdrag å tilby. Lovendringen har store praktiske konsekvenser for bedrifter som benytter seg av ringevikarer, studentmedarbeidere og prosjektansatte. Hvordan kan bedriften tilpasse nåværende og fremtidige arbeidsavtaler slik at disse er i tråd med loven?

Kluge Advokatfirma inviterer til en hyggelig start på dagen, hvor vi gjennomgår ovennevnte tema og gir praktiske tips om hvilke tiltak din virksomhet bør vurdere i lys av nyhetene.

Velkommen!