Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Håndtering av infrastrukturforpliktelser | Oslo

Kluge arrangerer i løpet av høsten 2019 og våren 2020 flere frokostseminar som tar for seg utvalgte tema ved utvikling av fast eiendom. Vi vil se nærmere på praktiske eksempler og saker fra tidlig fase til og med drift og utleie av ferdig utviklet eiendom. Seminarene vil gi gode innspill for prosjektoptimalisering og bedring av bunnlinjen i både små og store eiendomsutviklingsprosjekter.

 Konstruksjon
Foto: Rur | Unsplash
Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 27. november 2019 08.15 - 10.00
Sted Kluges lokaler, Bryggegata 6, Aker Brygge
Pris Seminaret er gratis
Påmeldingsfristen er utgått

I vårt tredje seminar i rekken vil vi se nærmere på håndtering av infrastrukturforpliktelser. Vi vil fokusere på overordnede rammebetingelser primært mellom utbygger og kommuner, og se nærmere på hvordan disse direkte påvirker økonomien i prosjektet:

  • Overordnet om utbyggingsavtaleregelverket og hvordan det best kan brukes av utbyggerne i praksis. Innspillene baseres på erfaringer fra arbeid med utvikling av mal/standard for utbyggingsavtaler, samt inngåelse av utbyggingsavtaler med sentrale østlandskommuner.

  • Skatte- og avgiftsmessig håndtering ved oppføring av privat og offentlig infrastruktur, herunder hvordan kostnadsallokering kan gi et verdifullt bidrag inn på bunnlinjen i prosjektet.

  • Avgiftsmessige infrastrukturmodeller – anleggsbidrags- og justeringsmodellen.

Seminaret søker å skape en dialog mellom deltakerne og foredragsholderne. Det vil derfor være relativt få plasser tilgjengelig for hvert kurs for at vi skal kunne legge til rette for dette.