Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Unge lovende? – Klimaansvar i eiendomssektoren | Oslo

En ny miljø- og klimabevisst generasjon er på vei inn i ledende posisjoner i eiendomssektoren. I samarbeid med Oslo Arkitekturtriennale (OAT) inviterer Kluge til en uformell diskusjon med ulike aktører i eiendomssektoren. Vi ønsker å diskutere hvordan yngre krefter vil påvirke sektoren i en grønnere retning fra innsiden.

trapp med trær i midten
Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 13. november 2019 17.30 - 20.00 Vi serverer bobler, øl og wraps fra kl. 17:30, og samtalen begynner kl. 18:00.
Sted Cappelens Forslag, Bernt Ankers gate 4B, Oslo

En ny miljø- og klimabevisst generasjon er på vei inn i ledende posisjoner i eiendomssektoren. Vi vet at bygg- og anleggsbransjen står for omtrent en tredjedel av de totale utslippene i Norge. Bygg og arealbruk omgir og angår oss alle, og beslutningene som tas i bransjen har en enorm betydning for omgivelsene våre og samfunnets ressursbruk.

Vi ønsker å diskutere hvordan yngre krefter vil påvirke sektoren i en grønnere retning fra innsiden. Hvordan tas egentlig beslutningene i bransjen i dag – hvilke hensyn og interesser vektlegges? Og hvordan kan vi som er en del av bransjen påvirke grunnlaget for beslutningene?

I samarbeid med Oslo Arkitekturtriennale (OAT) inviterer Kluge til en uformell diskusjon med ulike aktører i eiendomssektoren. OAT er Nordens største arkitekturfestival og en av verdens viktigste møteplasser for diskusjon av arkitektur og byutvikling.

Vi har invitert stemmer som kan gi oss «food for thought» og inspirasjon til hvordan hver og en av oss kan påvirke sektoren i møte med vår tids største utfordring, klimakrisen. Vi får blant annet høre fra kurator i OAT, Matthew Dalziel, som er arkitekt og produsent, og jobber med arkitektur, byplanlegging og forskning. Arkitekt Kaja Kittang Kvande vil også dele sine tanker, og fortelle hvordan Grape Arkitekter jobber. Grape er et ungt og visjonært firma som særlig har engasjert seg i byutvikling og vitalisering i Oslo, med fokus på bærekraft. Du møter også administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad, som vil diskutere næringslivets rolle og påvirkningskraft for en bærekraftig byutvikling sett fra et utbyggerperspektiv.

Dette blir en uformell samling i bokcafeen Cappelens Forslag. Vi håper du vil bli med, og lar deg inspirere og engasjere sammen med både nye og kjente fjes.