Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge IPR Summit 2019 | Bergen

Vi har gleden av å invitere til Kluge IPR Summit som går av stabelen for første gang i Bergen den 16. oktober 2019. Temaet for årets konferanse er «Teknologirettigheter». Konferansen er rettet mot alle aktører som berøres av rettighetsspørsmål i sin løpende drift, både i lokale markeder og nasjonalt. Konferansetemaet vil belyses fra forskjellige perspektiver, men hovedfokuset vil være IPR som verdidriver for bedriften og dens eiere. Programmet er utformet med det for øye, å formidle et innhold med praktisk nytteverdi, som reflekterer de nyeste trender og bevegelser på tvers av bransjer og markeder.

Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 16. oktober 2019 08.30 - 11.45 Vi starter med kaffe & mingling kl. 08.30, og serverer lunsj fra kl. 11.45 for de som har anledning til dette.
Sted OPUS XVI, Vågsallmenningen 16, 5014 Bergen
Pris Gratis
Påmeldingsfristen er utgått

PROGRAM:

 • 08:30-08:55
  Registrering - kaffe og frokost

 • 08:55-09:00
  Åpning, Thomas Rieber-Mohn, Kluge 

 • 09:00-09:20
  Jostein Aleksandersen, CEO, NeoDrill
  Rettigheter kan bli et «være eller ikke være» for bedriften. NeoDrill er en virksomhet som virkelig har fått føle dette på kroppen. Jostein Aleksandersen vil gi oss et innblikk i hvilken kommersiell betydning det har hatt for NeoDrill å få fastslått eierskap til egen kjerneteknologi. Aleksandersen deler sine tanker om viktigheten av, og om nødvendig, å ta opp kampen for slike rettigheter.

 • 09:20-09:50
  Bjørn Lillekjendlie, direktør, Patentstyrets patentavdeling
  Patenter og tilsvarende rettigheter gir en rettslig monopolsituasjon, som kan etableres og utnyttes for ulike formål. Men hva er den reelle verdien av et patent? Hvilken reel verdi sitter bedriften igjen med etter at alle registrerings- og tilretteleggings- vedlikeholdsutgifter er betalt? Hvor stor betydning har patenter for den kommersielle virksomheten, og hvordan kan bedriften optimalisere sin gevinst fra å inneha et patent?

 • 09:50-10:15
  Eivind Egeland Olsen, investeringsdirektør, Nysnø Invest
  Targetselskapets IPR – hvor viktig er egentlig rettigheter for investor?

 • 10:15-10:30
  Kaffe & mingling

 • 10:30-11:10
  Owe Hagesæther, CEO, GCE Ocean Technologies
  Hege Økland, CEO, NCE Maritime Cleantech
  Anne Jacobsen, CEO, NCE Media
  Debattleder: Thomas Rieber-Mohn, partner, Kluge
  «Sharing is caring» – samarbeid mellom bedrifter fostrer innovasjon, men hva med rettighetene? Paneldebatt om rettighetshåndtering i næringsklyngene.

 • 11:10-11:45
  Kyrre Tangen Andersen, partner, Kluge, Krister Mangersnes, Avdelingsleder patent, Håmsø Patentbyrå
  «Davids kamp mot Goliat» – strategier og virkemidler når storkonsernet sluker leverandørbedriftens teknologi.