Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Webinar | Kontraktsrettslige emner i det grønne samfunnet

I samarbeid med Hydro inviterer vi til webinar i Kontraktsrett. Kontraktsrett er et av de mest praktiske juridiske fagene, og spiller også en viktig rolle i realiseringen av det grønne skiftet og Norges klima-ambisjoner! Hvis du har lyst til å høre mer om dette, kan du bli med på webinar om «kontraktsrettslige emner i det grønne samfunnet». Målgruppen for webinaret er først og fremst studenter, men også relevant for andre som har interesse for dette feltet.

Vindmølle
Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 07. oktober 2020 16.30 - 18.00
Sted Webinar
Pris Gratis
Påmeldingsfristen er utgått

Kluge og Hydro har en felles praktikantordning for studenter. Som en del av dette samarbeidet avholder vi et webinar i Kontraktsrett.

På studiet fokuseres det ofte på å løse problemer som oppstår etter at en kontrakt er inngått, mens i det virkelige liv handler det vel så ofte om å skrive kontrakten på en slik måte at problemer ikke skal oppstå, eller at partene har avtalte løsninger for hvordan problemene skal løses. Vi tar utgangspunkt i en dagsaktuell kontraktstype, nemlig kontrakter for levering av kraft fra et vindkraftverk, og går gjennom noen sentrale spørsmål ved kontraktsutforming. Vi vil også illustrere mange kontraktsrettslige konsepter ved bruk av kraftkontrakter som eksempel, herunder forskjellen på en resultatforpliktelse og en innsatsforpliktelse, og bruk av force majeure klausuler i praksis.

Hydro har i de senere år inngått flere langsiktige kraftskjøpsavtaler fra vind, og er med det en av Nordens største off-takere av fornybar vindkraft.

Foredragsholdere: 

  • Mari Zeiner-Gundersen, advokat i Norsk Hydro ASA
  • Eeva Kantanen, partner i Kluge Advokatfirma og tidligere advokat i Norsk Hydro ASA.

Begge har omfattende erfaring med å bistå kraftkjøper i vindkraftprosjekter.

To av våre tidligere industripraktikanter, Ola Lund og Sigve Berg Tronsmoen vil også dele sine erfaringer som praktikanter både i Kluge og hos Hydro.

Meld deg på og du vil motta en påloggingslink ca. en time før sendingen starter. Arrangementet er gratis.