Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Webinar | Suksesskriterier for etablering av kraftintensiv industri

New Kaupang inviterer til webinar den 20. april i samarbeid med Kluge om “Suksesskriterier for etablering av kraftintensiv industri – juridiske rammer og erfaringer fra praksis”.

gress_klode
Legg i min kalender

Praktisk informasjon

Tid 20. april 2021 09.00 - 10.00 Du vil få tilsendt link til webinaret som arrangeres på Teams.

Etablering av ny industri i Norge som kan gi både inntektsmuligheter og arbeidsplasser er et viktig mål, og det er høyt aktivitetsnivå på flere fronter. Batteriproduksjon og datasentre er bare noen eksempler. Felles for mange av disse satsningene er at de vil ha behov for tilgang på store mengder kraft – og nødvendig nettinfrastruktur som sørger for transport av kraften frem til fabrikkgjerdet.

I dette webinaret vil juridiske eksperter fra Kluge gi deg en innføring i sentrale rammevilkår for etablering av nettinfrastruktur og hva du bør tenke på for å sikre en tids- og kostnadseffektiv prosess, enten du er grunneier, næringspark, fabrikkeier eller har en annen rolle i prosessen. Det blir også en gjennomgang av mulighetene for etablering av såkalt industrinett. Til slutt vil Kluge sammen med datasenteraktøren Green Mountain diskutere noen suksesskriterier for samarbeid med vertskommuner, og vil dele erfaringer fra praksis.

Du møter:

  • Eeva Kantanen, advokat og partner i Kluge. Hun har lang erfaring fra kraftintensiv industri og fornybar energi. Eeva har blant annet jobbet i Hydrokonsernet i 9 år og er ekspert på rammevilkår for kraftintensiv industri samt regulering av kraftnett og kraftproduksjon.
  • Belinda Ingebrigtsen, advokat og partner i Kluge. Hun har lang erfaring fra forhandlinger av datasenteravtaler med sluttkunder, samt avtaler i forbindelse med opprettelse av og drift av datesentervirksomhet.
  • Tor Kristian Gyland, CEO i Green Mountain AS, en stilling han har hatt siden 2017.

Målgruppe:

Tomteeiere, tomteutviklere, ordførere, kommunedirektører/rådmenn, næringssjef i kommunene i Rogaland, administrativt ansatte i fylkeskommunen, fylkespolitikere, samt andre som kan ha interesse og nytte av webinaret.

New Kaupang.jpg