Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Offentligdagen 2018 | Oslo

Kluge arrangerer sitt tradisjonelle storseminar om offentlig forvaltning, juss og samfunn. I år er temaet digital kompetanse, hvor problemstillinger knyttet til digitalisering, automatisering og robotisering vil være på agendaen. Seminaret er en møteplass for alle med interesse for nye trender som berører styring og forvaltning.

robot
Legg i min kalender

Informasjon om kurset

Tid 18. oktober 2018 12:00 - 16:30
Sted Stratos, Youngstorget 2, Oslo
Pris Kr. 1 000,- (inkl. bevertning ved ankomst og tapas med drikke)
Påmeldingsfrist
Seres Kvisvik Vanebo Lund Rosenvold Oddbjornsen
Silvija Seres Jeanette Dyhre Kvisvik Ove André Vanebo Robert Lund Ronny Rosenvold Stian OddbjørnsenFORELØPIG PROGRAM

 • «Fremtidens arbeid, ferdigheter og liv» – Silvija Seres
  Den fjerde industrielle revolusjonen endrer ikke bare forretningsmodeller og markedsposisjoner, den endrer hvordan vi jobber og hvordan vi lærer, og hvordan vi er. Alle industrier vil oppleve store endringer i produksjon, distribusjon, og markedsdynamikk, på tvers av tre områder: økt effektivisering, nye forretningsmodeller, og ny politikk. Vi ser på hva som skjer i denne store teknologidrevne omveltningen av alle næringer og samfunn, og hvordan vi kan best tilpasse oss og drive denne endringsreisen på en konstruktiv måte.

  Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Oslo Børs og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

 • «Teknologi og digitalisering i det offentlige og store selskaper – tenk som en start-up/gründer» – Jeanette Dyhre Kvisvik

  Jeanette Dyhre Kvisvik er en norsk teknologigründer og har startet tre teknologiselskaper; Liquid Barcodes, Sixbondstreet.no og VILLOID. I juni i år lanserte hun og teamet VILLOID.NO som norsk nettbutikk for jenter mellom 18-48 år. Nettbutikken vokser i rekordfart og forventer en omsetning i 2020 på over 100 millioner kr.

  Jeanette har bakgrunn som management konsulent for McKinsey & Company. Hun er opprinnelig jurist og fikk sin advokatbevilling i 2004 mens hun arbeidet i BA-HR. Jeanette har sin cand.jur fra Universitetet i Bergen.

 • «GDPR tre måneder senere – hva nå?» – Tidligere statssekretær Ove André Vanebo, Kluge Advokatfirma

 • «Hvordan møte utfordringene med digitalisering av anbudsprosesser» – Robert Lund og Ronny Rosenvold, Kluge Advokatfirma
  Fra om med 1. juli i år var det slutt på å levere tilbud i lukkede konvolutter med to eksemplarer og minnepinne. Bruk av elektronisk kommunikasjon eller konkurransgjennomføringsverktøy (KGV), er nå blitt hovedregelen for alle anskaffelser. Formålet er å gjøre det enklere for både oppdragsgiver og leverandører. Selv om mange offentlige oppdragsgivere har brukt konkurransgjennomføringsverktøy i lang tid, tilsier imidlertid erfaring at elektronisk tilbudsinnlevering ikke er problemfritt. I foredraget berøres fallgruver og hvordan man kan sikre seg.

 • «Erfaringer med større digitaliseringsprosjekter» – Stian Oddbjørnsen, Kluge Advokatfirma
  Større digitaliseringsprosjekter byr på praktiske og rettslige utfordringer. Dette er forhold det er viktig å ha oversikt over for å få til et vellykket prosjekt. Blant temaene som vil bli behandlet er prosjektrisiko, personvern, eierskap til data og driftsmessige utfordringer.

Dagen avsluttes med servering av tapas og drikke for de som måtte ønske.