Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Nyheter

Stavanger Aftenblad skrev lørdag om en konkurs i en restaurant drevet av en profilert Stavangerpolitiker, der flere kritikkverdige forhold rundt de ansattes arbeidsvilkår er avdekket. I forbindelse med saken har Kluge-advokat Johan Krabbe-Knudsen kommentert noen av spørsmålene som er reist innenfor arbeidsrett.

E24 skriver denne uken om Avinor Air Navigation Services som onsdag startet byggingen av sitt senter for fjernstyrte kontrolltårn i Bodø. Kluge, ved Torstein Arendt, Frederik Nordby og Frode Olsen, har bistått Avinor i satsingsprosjektet deres både med strategisk rådgivning, selve anskaffelsen og utarbeidelse av avtaleverket.

Estate skriver i dag at antallet konkursåpninger i bygg- og anleggsbransjen gjorde i 2018 et hopp på hele 35 prosent. Fra cirka 1000 konkursåpninger i 2017 så var det i fjor hele 1350, viser tall fra Brønnøysundregistrene.

Nye partnere i Kluge

Vi er stolte av å ønske Kyrre Tangen Andersen, Nicolai René Nielsen og Samuel Skrunes velkommen til partnerskapet i Kluge. De tiltrer i januar 2019.

Faroe Petroleum annonserte den 5. desember 2018 at de har inngått en bytteavtale med Equinor der Faroe Petroleum overfører rettigheter i tre utbyggingsprosjekt (Njord, Hyme og Bauge) og mottar rettigheter i fire produserende felt (Ringhorne Øst, Vilje, Alve og Marulk) på norsk sokkel. Avtalen ble signert av partene på vårt kontor i Stavanger den 4. desember.

Trodde du at du slapp GDPR-maset etter at personopplysningsloven trådte i kraft 20. juli? Kluge-advokat Ove André Vanebo uttaler seg i Finansavisen om hva tallmaterialet vi har fra europeiske tilsyn viser.

Kluge har ved Kyrre Tangen Andersen, i samarbeid med Håmsø Patentbyrå ved Krister Mangersnes, bistått Subsea Solutions i en stor sak mot Siemens AS. Saken har vært gjennom en omfattende bevissikringsfase som nå har munnet ut i full hovedsak for Oslo tingrett.

Den nye nordiske foreningen som arbeider med voldgift, Nordic Offshore & Maritime Arbitration Association, har allerede stor suksess. Kluge-advokat Harald S. Kobbe er med i styret sammen med Tore Schei, Trine-Lise Wilhelmsen og Georg Scheel fra Norge.