Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Flyktninghjelpens feltarbeid i 2016

I 2015 var hele 65,3 millioner mennesker på flukt. Det er 65,3 millioner individer som er tvunget til å forlate sine hjem. Halvparten av disse er barn.

Flyktninghjelpen
Fatoumata får hjelp av Flyktninghjelpen til å skaffe fødselsattest og ID-kort, slik at hun kan starte sin egen bedrift. Foto: Flyktninghjelpen

I følge FN er det ventet at innen 2030 vil så mye som 62 prosent av verdens fattige bo i land preget av krig og konflikt. Innsatsen må trappes opp for flyktninger og internt fordrevne, for mennesker som lever i konfliktområder og områder rammet av naturkatastrofer. Alle mennesker skal ha muligheten til et verdig liv.

Fatoumata Tamboura - en fremtidig forretningskvinne

I rapporten kan du blant annet lese om 27 år gamle Fatoumata Tamboura fra Mali. Da Fatoumata var tre år fikk hun virussykdommen polio. Hun har siden den gang ikke vært i stand til å gå. Hun har en trehjulssykkel som hun styrer med armene slik at hun kan bevege seg.

Mennesker på flukt opplever ofte at rettighetene deres ikke blir respektert. Flyktninghjelpen bistår mennesker med rettshjelparbeid som identitetspapirer, søke status som flyktning eller internt fordrevet, og rettigheter angående land og eiendom.

Flyktninghjelpen hjalp Fatoumata med ID-kort og fødselsattest. ID-kortet gjør det mulig for Fatoumata å starte sin egen bedrift. Hennes ide er å kjøpe salt, og pakke i små poser som hun vil selge fra en gatebutikk. På denne måten håper hun å kunne forsørge seg selv og bidra til hennes familie.

Kluge har over flere år hatt et samarbeid med Flyktninghjelpen hvor vi blant annet bidrar med juridisk veiledning og råd.

- 65 millioner mennesker på flukt er et vanskelig tall å begripe. Det er helt umulig å forestille seg den kaotiske virkeligheten disse menneskene opplever. Flyktninghjelpen gjør en fantastisk og uvurderlig innsats hver eneste dag, og det er godt å kunne bidra der vi kan, sier Bosse Langaas, Head of Strategy & Operations i Kluge.

Her kan du lese rapporten fra noe av Flyktninghjelpens feltarbeid i 2016


Landsbyen Pan Hpe Chaung i Myanmar fikk i år ny barneskole med nye møbler og skolemateriell. Foto: Flyktninghjelpen