Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Fra Kluge til Telenor

Siri Birgitte Bang går fra stillingen som partner i Kluge til å bli ny juridisk direktør i Telenor ASA.

I rollen som Senior Vise President og Head of Group Legal i Telenor vil Siri få ansvaret for å lede juridisk avdeling i konsernet og de juridiske tjenestene i alle land Telenor opererer.

- Det er aldri hyggelig når en verdsatt og dyktig kollega slutter, men samtidig kan vi ikke gjøre annet enn å glede oss over at en av våre advokater blir hentet til en av de mest prestisjetunge juridiske stillingene i norsk næringsliv.

Vi kommer til å savne Siri, og vi vet at Telenor kommer til å få stor glede av hennes kompetanse, sier Bosse Langaas, sier leder for strategi og forretningsutvikling i Kluge.

Siri har vært partner i Kluge siden 2013. Hun har omfattende erfaring som juridisk rådgiver i internasjonale næringer samt betydelig in-house erfaring som ansvarlig for juridiske tjenester i flere av Aker Solutions forretningsområder. Hun har bred kompetanse innen internasjonal kontraktsrett og omfattende internasjonal forhandlingserfaring. Siri har særlig kompetanse fra juridisk rådgivning i forbindelse med etablering i nye geografiske markeder.

Siri har en LLM i immaterialrett og har erfaring med strategisk rådgivning vedrørende beskyttelse av teknologi, forhandlinger av teknologiavtaler, samarbeidsavtaler, lisensavtaler og IP-klausuler i prosjekt-kontrakter samt tvister vedrørende rettigheter til teknologi, herunder patentinngrepstvister. Hun har også prosedyreerfaring fra en rekke større offshoretvister og patentinngrepssaker.

- Kluge er et sted hvor man kontinuerlig utfordres på krevende juridiske spørsmål. Det er prioritert og lagt til rette for faglig utvikling. Jeg har blitt en bedre advokat her, og jeg gleder meg til å anvende denne kompetansen hos Telenor, sier Siri Birgitte Bang.

Tidspunkt for tiltreden hos Telenor vil bli i løpet av september.