Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge-advokat blir ny statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet

Ove Vanebo ble på fredag utnevnt som statssekretær for Justis- og beredskapsdepartementet. Vanebo kommer fra stillingen som advokat i Kluge, og har jobbet hos oss siden 2012. Vanebo var formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) fra 2008 til 2012. Som statssekretær blir han nå en del av Justisminister Anders Anundsen sin nærmeste politiske stab og vil følge arbeidet i regjerningen tett.

- Jeg hadde egentlig slått fra meg partipolitikken for godt, og trives veldig som advokat. Men da justisministeren ringte meg, var det vanskelig å si nei: Jeg er utnevnt til ny statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet. Jeg gleder meg til å arbeide med politikk igjen, skriver Vanebo på sin Facebook- side.

Hva blir de store sakene du skal jobbe med fremover i din nye stilling?
- Det største arbeidet vil trolig være knyttet til utrulling av politireformen. Føringer er lagt, men det kreves tett oppfølgning for å få realisert målene som er satt. I tillegg er det mye som skjer innenfor kriminalomsorgen. De nærmere detaljene vil jeg få oversikt over når jeg tiltrer mandag 29. februar.

Du har jobbet i Kluge siden august 2012. Tror du dine erfaringer som advokat vil være nyttig i arbeidet for Justis- og beredskapsdepartementet?
- Ja, utvilsomt. Det er alltid en fordel å ha lært seg å tenke kritisk over rettskildene og se svake punkter i lovgivningen. De siste årene har jeg jobbet med advokater som er faglig ledende innenfor sine områder, og de har vist hvordan man bør gå frem for å analysere vanskelige saker. Jeg har også sett viktigheten av grundigheten i arbeidet hos Kluge, som jeg kommer til å ta med meg videre.

Betyr dette slutten på din advokatkarriere?
- Det tviler jeg på. Jeg trives veldig godt som advokat, men det var vanskelig å si nei da justisministeren ringte. Det er en mulighet man får kanskje bare en gang i livet. Sjansene er imidlertid veldig store for at jeg kommer tilbake som advokat i Kluge på et eller annet tidspunkt.