Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge i E24: Kunstig intelligens kan kutte advokatregningen

På søndag publiserte E24.no artikkelen: "Kunstig intelligens kan kutte advokatregningen", hvor Head of Innovation i Kluge, Knut-Magnar Aanestad, bidrar med tanker og perspektiver på utviklingen av juridiske tjenester.

Ill_kunstig intelligens

- Alle lurer på om kunstig intelligens vil erstatte advokaten. Der mener jeg det er lett å gå i en felle, og si bastant ja eller nei. Man kan si at jus er høyverdig intellektuelt arbeid, som er på et nivå som kunstig intelligens ikke vil oppnå, men det vet vi jo egentlig ikke noe om, sier Knut-Magnar Aanestad til E24.

Aanestad er jusutdannet med en stor lidenskap for teknologi og innovasjon. Han forteller at det er utfordrende å skape innovasjon i advokatbransjen, men at det allikevel er i ferd med å skje noe i enkelte advokatfirmaer.

Kluge tester nå kunstig intelligens for å gjøre kildesøk, tilbyr rådgivning og live datarom gjennom digitale portalløsninger og jobber med verktøy som får frem risikoelementer i for eksempel kontrakter. Teknologien gjør at vi kan levere bedre og mer effektivt til klientene våre.

Les hele artikkelen om kunstig intelligens på e24.no