Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge i Finansavisen: Freder kvartalspresentasjonene

Finansavisen skrev på fredag om en innstramming i informasjonsplikten som utløste sinne og bekymring i markedet. Oslo Børs sier at de håper regelverket rundt kvartalspresentasjoner forblir som idag.

Ill Oslo Børs
Foto: Eivind Yggeseth

Finansavisen skriver i fredagens utgave om at børsen forrige uke sendte ut et skriv hvor de redegjorde kort for innstramminger pålagt av Finanstilsynet. Det ble ikke godt mottatt, og gjennom uken har mange vært irritert og bekymret. 

I dag er den generelle regelen for informasjonsplikt utformet slik at det uoppfordret og umiddelbart skal offentliggjøres innsideinformasjon. I praksis er dagens lovverk forstått slik at når børsen er stengt så gjelder ikke denne plikten. Informasjon som oppstår etter stengetid kan vente til børsåpning neste morgen. Det gir det informasjonsrushet som vanligvis oppstår da. 

- Bakgrunnen for dette er at da er det ikke like lett å misbruke informasjon. Samtidig var ikke slike systemer for å kommunisere slik informasjon tilgjengelig før. Nå er de døgntilgjengelig. Da har Finanstilsynet tatt kontakt og sagt at den forståelsen ikke er holdbar i fremtiden. Man skal tilrettelegge for å kunngjøre straks, sier partner i Kluge Atle Degré til Finansavisen.

Les hele artikkelen fra Finansavisen 13.01.2017 (PDF)