Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge i JUSbilaget: Ett skritt tilbake for to skritt frem

Finansavisenes JUSbilag skrev på fredag om Kluges investering og satsning på teknologi. - Dersom du skal få til endring, må du være villig til å satse. Du må være villig til å ofre noen timer på teknologi, slik at teknologien senere kan betale seg i tjenester du ellers ville bundet opp ressurser for å levere. Vi kaster bort for mye tid og må bli mer effektive, sier innovasjonsdirektør i Kluge, Knut-Magnar Aanestad.

Bilde: Bosse Langaas og Knut-Magnar Aanestad
FRYKTER IKKE: Knut-Magnar Aanestad og Bosse Langaas ønsker teknologi i advokatbransjen velkommen. Ifølge dem vil mye av dagens arbeid forsvinne, men bli erstattet av andre oppgaver i takt med økende digitalisering. FOTO: Ivan Kverme

JUSbilaget skriver om Kluge som for tiden er i en prosess hvor det investeres millioner av kroner i oppgraderinger og ny teknologi, blant annet i organiseringsverktøy, læringssystemer og kunstig intelligens (AI). I tillegg til investeringene i teknologi går det minst tre administrative årsverk og to advokatårsverk med i prosessen. For fra Aanestad er budskapet til JUSbilaget klinkende klart: Norsk advokatbransje står overfor enormeendringer, men har i hans øyne ennå ikke tatt det inn over seg.

– Maskiner har objektivitet og påvirkes ikke av menneskelig partiskhet, det være seg religion eller gårsdagens dårlige runde på golfbanen, sier Aanestad.

Les hele artikkelen fra Finansavisens JUSbilag 15.09.2017 (PDF)