Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Advokatbransjens utfordringer i et endret konkurransebilde

Hva er fremtidens advokattjenester? Hvordan bør advokatfirmaene forholde seg til en ny konkurransesituasjon? Står hele forretningsmodellen til advokatfirmaene for fall?

 

Kluge hevder seg stadig i debatten om Legal Tech og advokatbransjens fremtid. På invitasjon fra Shifter.no diskuterte Kluges Head of Innovation, Knut-Magnar Aanestad, aktuelle problemstillinger i en bransje i endring med Merete Nygaard, gründer og CEO i Lawboticks, Niclas Larsson, Chief Digital Offiser fra Wiersholm, og journalist Lucas H. Weldeghebriel. Resultatet kan du høre på Shifters podcast.

Advokatbransjens fremtid er etter hvert blitt et mye omtalt tema. Advokatfirmaene må forholde seg til en bransje i endring og et nytt konkurransebilde. Klientmassen forventer effektivitet og kvalitet gjennom teknologi og etterspør nyskaping og nye prismodeller. Nye aktører spiser seg inn i markedet, alternative leverandører oppfyller mange av de samme behovene hos klientene som advokatfirmaene vanligvis dekker. I tillegg er det stadig flere klienter som gjør mer av jobben selv, ved hjelp av ny og effektiv teknologi.

En trussel eller mulighet?

Kluge har markert seg som en fremoverlent aktør i fremtidens advokatbransje nettopp ved å utforske de mulighetene som ligger i innovasjon og endring. Mulighetene ligger i å ha fokus på klientens behov og på å utnytte teknologien til å utvikle juridiske tjenester som gjør klientens virksomhet bedre.