Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Harvard tar innovasjonsansvar innenfor juridisk arbeid – Kluge er med på laget

Verdens kanskje mest anerkjente juridiske akademiske institusjon ønsker ikke å være begrenset til tradisjonell forskning på juss. Harvard Law School har derfor opprettet Center on the Legal Profession som følger opp arven til Harvard Business School som en viktig aktør i bransjens og markedets utvikling.

Harvard

Senterets leder, professor David Wilkins, er på få år nærmest blitt en legende og "rocke-stjerne" innenfor fagområdet. Han reiser verden rundt med budskap om innovasjon i bransjen gjennom ettertraktede foredrag. Mange hevder professor Wilkins har klart å finne den perfekte balansen mellom bunnsolid akademisk tilnærming og praktisk forskning som virkelig bringer bransjen fremover. I tillegg driver senteret aktiv påvirkning for å fremme videreutviklingen av den praktiske yrkesutøvelsen. På Harvard har de utviklet et eget utdanningsprogram for juridisk yrkesutøvelse som studentene kan følge. I tillegg driver de variert forskning som publiseres i et nyopprettet elektronisk tidsskrift.

En noe mer utradisjonell metode innenfor juridisk relatert forskning er å skape en internasjonal kollokviegruppe med utvalgte praktikere fra både juridiske tjenesteleverandører og juridiske avdelinger i store fremoverlente selskaper. Wilkins og teamet hans gjorde nettopp det i år, og som eneste skandinaviske firma, ble Kluge invitert til å delta i kollekviegruppen. Deltakerne består av ca. 60 personer fra hele verden. Omtrent halvparten av deltakerne har innovasjonrelaterte roller i advokatfirmaer, mens den andre halvdelen består av praktikere i juridiske roller i ulike større virksomheter, blant annet Google, LinkedIn, Facebook, HP m.fl.

Med hovedtittel "Operationalizing Innovation Colloquium" foregikk samlingen over to dager i juni. For å understreke temaet og inspirere deltakerne var den lagt til Google Campus i Silicon Valley, kanskje verdens viktigste område for innovasjon. Arbeidet i gruppen var delt inn i to temaer: 1) Careers in innovation in legal organizations og 2) The development and implementation of quality metrics (in legal organizations). Første dag holdt professor Wilkins og andre bidragsytere foredrag og paneldebatter rundt disse temaene. Dag 2 var det deltakerne som jobbet med temaene i grupper på 6-8 personer. Gjennom innovasjonsmetodikken "Design Thinking" utviklet gruppene konsepter som skulle bedre leve- og vekstvilkårene for innovasjon i en juridisk organisasjon og konsept for målbare parameter for kvalitet i juridisk arbeid.

Forutsetningen for å bli med videre som fast medlem av denne eksklusive kollokviegruppen var at man på slutten av samlingen beskrev et tiltak innenfor samlingens tematikk som man forpliktet seg til å gjennomføre i praksis. På denne måten skaper Wilkins og hans team på Center on the Legal Profession mer enn vanlige konferansearrangører klarer, nemlig en reell implementering i det praktiske liv. Fra et akademisk ståsted skaper de samtidig et internasjonalt testlaboratorium med utvalgte praktikere fra hele verden innenfor fagområdet.

Som fast kollokviemedlem har også vi i Kluge tatt på oss å følge opp et konkret tiltak i etterkant av samlingen frem mot neste møte; å definere målbare kriterier i kvalitetsvurderingen av kontrakter.