Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge i DN: – Vi mister kvinnene underveis

DN og dn.no skriver denne uken om fraværet av kvinnelige partnere i advokatfirmaene, og at kvinnene faller av underveis. Kluge uttaler seg om det de mener kan være løsningen for å holde på kvinnene.

Naja og Bjørnar
Partnerne Naja Dannow og Bjørnar Alterskjær i Kluge. Foto: Javad Parsa

Det er partnere i Kluge, Naja Dannow og påtroppende Managing Partner Bjørnar Alterskjær som presenterer hvordan Kluge skal øke kvinneandelen i toppen.

– Vi rekrutterer på aller høyeste nivå, og har ingen problemer med å få tak i gode kandidater. Problemet er at vi mister kvinnene underveis. Her har vi ikke gjort en god nok jobb, sier Dannow til DN.

DN har over tid hatt en artikkelserie rundt det de omtaler som det delte arbeidsmarkedet. De har hatt flere artikler også om andelen kvinnelige partnere i advokatfirmaene. I de største advokatfirmaene er denne på mellom fem og ti prosent. Kluge kan vise til en kvinneandel på 15 prosent. Blant de yngre advokatene er det nærmere 50/50. Hvorfor mister vi kvinnene underveis? Løsningen de presenterer er en tydeligere ledelse, ledere som gir trygghet og god oppfølging.

Dannow har selv erfart hva det innebærer å stå i spagaten mellom familie og karriere.

 Dette er en utrolig slitsom periode, det vet jeg selv alt om. Det er blod, svette og tårer, og i denne sårbare fasen skal vi holde på disse jentene. Vi tror at en del av løsningen ligger i å ha bedre ledere. Ledere som gir dem trygghet og tro på at det er hos oss de skal være, sier Dannow til DN.

I juli tar Bjørnar Alterskjær over som ny Managing Partner og arbeidet med å få opp kvinneandelen settes høyt på agendaen. Det jobbes blant annet med å utvikle et helt nytt lederprogram. Planen er at alle de ansatte skal gjennom programmet, som går fra fullmektige til partnernivå. Håpet er at bedre ledere skal få flere kvinner til å bli – og nå til topps i firmaet.

 Ledelse handler om å ta folk seriøst. Alle ledere har et ansvar for å hele tiden videreutvikle sine medarbeidere, fastslår Alterskjær til DN.

Les hele artikkelen på dn.no (krever logg inn)