Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Lurer du på hvordan det er å leve et liv på flukt?

Flyktninghjelpen arrangerer Flyktninguka, som er et opplevelsessenter der man blant annet vil kunne besøke flyktningleirer med VR briller, se utstilling med foto, feltbil og utstyr etc. Du får en unik innsikt fra deres arbeid i mange av de vanskeligste områdene i verden, og kan høre korte foredrag om deres arbeid og den globale fluktsituasjonen.

Flyktninguka vil være i: 
Oslo 10-13 september, Youngstorget
Bergen 16-17 september, Festplassen
Stavanger 19-20 september, Paviljongen

Bakgrunnen for arrangementet er at man skal kunne lære mer om verdens fluktsituasjon og hvordan det er å være drevet på flukt fra krig og konflikt. Mange fluktkriser hører man aldri om, og det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å leve i områder de færreste når frem til: byer under beleiring, improviserte flyktningleirer i utkanten av stridsområder eller livsfarlige fluktruter gjennom Sahara-ørkenen til Libya. Flyktninghjelpen ønsker å løfte frem disse historiene, og gi mennesker på flukt en stemme.

Kluge og Flyktninghjelpen

Kluge og Flyktninghjelpen har i flere år hatt et samarbeid for å hjelpe mennesker på flukt med nødvendig juridisk veiledning og råd. Samarbeidet består av faglig utveksling og pro bono-tjenester fra Kluge til Flyktninghjelpen.

- Flyktninghjelpen gjør en fantastisk og uvurderlig innsats hver eneste dag, og det er godt å kunne bidra der vi kan, sier Bosse Langaas, Head of Strategy & Operations i Kluge.