Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Bred dekning om krisehåndtering

Kluges senioradvokat Ove A. Vanebo har gitt ut bok om krisehåndtering. I kjølvannet av boklanseringen, har han fått mye medieoppmerksomhet. Under følger en oversikt over en del av oppslagene og omtalen i media, som går inn på innhold i boka og Vanebos tanker rundt krisekommunikasjon.

Ove Vanebo

Vanebo bistår for øvrig klienter med å håndtere krevende saker og gir råd om strategisk kommunikasjon og retorikk. Denne høsten foreleser han også om disse temaene ved bl.a. Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Høgskolen i Østfold.

 1. Oppslag i Dagens Perspektiv (tidligere Ukeavisen Ledelse). Boken er omtalt i nyeste nummer av avisen, på forsiden og seks helsider i avisen om krise som tema, sentrert rundt bokutgivelsen. Boka passer meget bra til avisens leserkrets.
 2. VG-kronikk, både på nett og i papirutgaven: Den siste politiske krisen har ennå ikke skjedd.
 3. Intervju i fagbladet Journalisten, som har fått mye oppmerksomhet.
 4. Samtale (med Fanny Duckert) på Ekko om psykologien i forbindelse med en krise, med en lengre innledning der Per Sandberg snakker om sin sak i fjor.
 5. Intervju med Minerva: Krisefikseren.
 6. Agnar Kaarbø omtaler boka i Shaun, der han forteller om hva man kan lære av boka og har noen egne tanker om krisehåndtering.
 7. Opptreden på Her og nå, der han fikk prate ganske fritt.
 8. Kort opptreden før boklanseringen, på Dagsnytt 18.
 9. Lengre omtale i Bergens Tidende, som også kom på trykk i papirutgaven.
 10. Morsom og fin prat med Marie Simonsen på hennes podcast. Det ble også et etterfølgende oppslag i Dagbladets papirutgave.
 11. Samtale med Eirik Løkke i podcasten Liberal halvtime.
 12. Oppslag i lokalnettavisen Eikernytt.
 13. Kronikk i Drammens Tidende der Ove skriver om hva vi kan lære av forutgående kriser i politikken.
 14. Advokatbladet har intervjuet ham, og har også en sak i papirutgaven.
 15. Kort omtale i Klassekampen 24. august, der det konkluderes med at: «Politiske skandaler, mørke nettfora og real life sjikanering, viser hver dag at mange kunne trenge krasjkurs i anstendig oppførsel, og det er ikke tilfeldig at bøker som dette dukker opp.»
 16. Innslag på Tv2 Nyhetskanalen 16. August.
 17. Tv2 (oppslag på nyhetene 6. august).