Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Oslo arkitekturtriennale | Kluge | London calling

«Og der stod vi, midt ute i en park i Shoreditch dansende med 200 andre konferansedeltakere» #silentdisco

Konferanse London Planning 2052

Konferansen Planning 2052 gikk av stabelen fredag 25. januar i London. I forbindelse med Kluges samarbeid med OAT (Oslo arkitekturtriennale) var Kluges OAT-team invitert til å delta på konferansen. Representantene for Kluge var Ida Kristine Berg-Johnsen og Einar Lund Sørensen. Konferansens program handlet om hvordan byutvikling og arkitektur kan/må bidra til mer bærekraftig ressursbruk og levemåte.

Programmet innledet med økonomen Jørgen Randers fra BI som snakket om hvordan situasjonen vil være i 2052 - ikke bare for byutvikling, men også ressursbruken totalt sett i verden. Randers gikk hardt ut og tilbød konferansedeltakerne både kaffe i halsen og kalddusj. Fra et høytsvevende perspektiv ble vi raskt dratt ned på jorden igjen av en Audio Walk gjennom Shoreditch’s trange smug og åpne mathaller; fra lukten av karri til lukten av urin.

Talerlisten inkluderte også flere kommersielle eiendomsutviklere og byplanleggere som redegjorde for deres perspektiv på bærekraftig vekst. Deretter fikk vi anledning til å stifte nærmere bekjentskap med arrangørene for OAT her i Oslo i september. Dette er en gjeng svært engasjerte arkitekter og byplanleggere som for tiden forbereder programmet til høstens OAT som ser nærmere på begrepet degrowth - nedvekst - og dets konsekvenser for arkitekturen og byplanlegging.

Les mer om OAT på oslotriennale.no

Konferanse Planning 2052

Londons gater