Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge og Flyktninghjelpen fornyer samarbeidet for tre nye år

Kluge har siden 2012 vært en av Flyktninghjelpens hovedsamarbeidspartnere, og samarbeidet er nå forlenget med tre nye år. Samarbeidet gir Flyktninghjelpen den faglige tyngden de trenger for å løse juridiske problemstillinger, både i felt og på hovedkontoret i Oslo. For Kluge betyr det ny innsikt og utvikling innenfor områder som menneskerettigheter og humanitært arbeid. Forlengelsen av partnerskapet baner vei for større, langsiktige samarbeidsprosjekter.

Barn som bor i Harasta, Øst-Ghouta, i Syria vender tilbake til skolen i 2018. Foto: Karl Schembri/Flyktninghjelpen

- Kluge har vært en lojal samarbeidspartner i flere år og vi ser at vårt langsiktige arbeid sammen er av stor betydning for Flyktninghjelpens arbeid med verdens flyktninger, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

Tett samarbeid for langsiktige løsninger

Samarbeidet omfatter kompetanseutveksling, juridisk bistand og større prosjekter. Den nye, treårige avtalen innebærer en utvidelse av det faglige samarbeidet. 

- Vi i Kluge er glade for å fortsette samarbeidet, og opplever at langsiktighet gir økt verdi for begge parter, sier Bjørnar Alterskjær, Managing Partner i Kluge. Mange av våre ansatte er interesserte i de juridiske problemstillingene som Flyktninghjelpen møter hver dag, noe som gir et perspektiv på jusfaget med konkrete utfordringer som går langt ut over de problemstillinger vi normalt arbeider med.

Kluge bistår blant annet med saker relatert til sanksjoner, arbeidsrett, personvern og datasikkerhet, skattespørsmål og kontrakter. Flyktninghjelpen legger vekt på at det er en trygghet å ha tilgang på eksperter som er der for å svare på spørsmål og dele kunnskap, og trekker frem at Kluges ansatte alltid er lydhøre og rause med tiden sin. 

- Med Kluges bistand blir Flyktninghjelpen mer profesjonell og effektiv. Deres velvilje og aktive engasjement er et forbilledlig eksempel på en virksomhet som utøver samfunnsansvar i praksis, sier Egeland.