Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kluge blir del av CMS

15. juni 2021 blir Kluge Advokatfirma en del av det globale advokatfirmaet CMS. CMS har i dag 79 kontorer i 44 land og sysselsetter mer enn 5 000 advokater over hele verden.

Prekestolen

– Vi opplever at norske virksomheter stadig oftere etterspør juridisk rådgivning på tvers av landegrenser. Ved å bli en del av CMS  kan vi rådgi våre klienter enda bedre og mer effektivt i oppdrag som har en internasjonal tilknytning, sier Bjørnar Alterskjær, managing partner i Kluge.

CMS og Kluge har sterke synergier innen energi, M&A og teknologi. Dette gir betydelige muligheter for rådgivning og transaksjonsarbeid på tvers av landegrenser. En viktig del av vekststrategien for CMS og Kluge vil være å bistå klienter med å navigere i ESG-landskapet og med å realisere viktige prosjekter på veien mot lavutslippssamfunnet.

CMS har i dag 79 kontorer i 44 land og sysselsetter mer enn 5 000 advokater over hele verden.

– Disse ressursene vil klientene våre og vi umiddelbart kunne trekke på. Vi mener en økt internasjonal satsing er et naturlig neste skritt i Kluges 100-årige historie, legger Alterskjær til.

Satsing i Norge og Norden

CMS har på sin side ønsket å knytte til seg en lokal partner med detaljkunnskap om det norske markedet, og for å bygge opp en nordisk plattform for CMS.

Kluge ble etablert i Stavanger i 1923. Selskapet har i dag kontorer i Stavanger, Oslo, Bergen og Hamar, og er etablert blant de største rendyrkede norske forretningsadvokatfirmaene.

– Klientene våre ser på Norge som en positiv mulighet siden landet har en meget vellykket eksportorientert økonomi med økt fokus på fornybar energi og bærekraftig virksomhet. Mange CMS-klienter er allerede aktive i regionen, så det å bygge en tilstedeværelse her er en fornuftig ting å gjøre, sier Matthias Lichtblau, direktør i CMS,

«CMS Kluge»

I oktober, etter at en integrasjonsprosess er gjennomført, vil Kluge bytte navn til CMS Kluge.

Kluge kommer til å fortsette med samme ledelse og eiermodell som i dag, men under CMS Kluge-navnet. Kluge vil kunne trekke på fellesressurser i CMS innen IT, teknologi- og kompetanseutvikling, og få direkte tilgang på tusenvis av CMS-advokater rundt i verden.

– Ny teknologi vil spille en stadig viktigere rolle i hvordan advokatbransjen leverer juridiske tjenester i fremtiden. Ved å bli del av et globalt advokatfirma kan Kluge til enhver tid investere i, og ta i bruk, den beste tilgjengelige teknologien, til klientenes beste, sier Bjørnar Alterskjær.