Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Ung i Kluge

Espen, Kristine og Sondre forteller blant annet om hvilken oppfølging de får, om deres første rettssak og hvilke råd de har til studenter som ønsker å jobbe som advokatfullmektig.

Espen Debes

Advokat på avdelingen for industri, handel & finans, Stavanger

Kan du fortelle om den oppfølgingen du har fått siden du startet i Kluge?

"Jeg tror at nøkkelen til å lykkes som advokatfullmektig i stor grad beror på hvordan man blir ivaretatt som helt fersk i arbeidslivet. Som ny er det en bratt læringskurve og det kan oppleves som om man ikke strekker til. Det har vært stressende til tider, men min teamleder har alltid forsikret meg om at det er rom for å prøve og å feile. Han er flink til å følge meg opp og gir daglige tilbakemeldinger. I tillegg har vi halvårlige utviklingssamtaler hvor vi gjør opp status, diskuterer forventninger og lager en plan for videre utvikling. Som nyansatt advokatfullmektig følger man en fastsatt toårsplan som beskriver hva du skal igjennom i tiden før man får bevilling og blir advokat."

Les hele intervjuetKristine Møse

Advokat på avdelingen for offentlig sektor, Oslo

Hvorfor valgte du å starte karrieren din i Kluge?

"Kluge har et godt rykte om høyt faglig nivå og mye prosedyre. Blandingen mellom oppdrag for både offentlig og privat sektor tiltalte meg. Jeg kjente også flere fra studiet som jobbet i Kluge og som trivdes utrolig godt. Det var et naturlig valg for meg."

Les hele intervjuetSondre L. Valaker

Advokat på avdelingen for industri, handel & finans, Bergen

Hvorfor valgte du å starte karrieren din i Kluge?

"Gjennom studiet fant jeg ut at Kluge har sterkt fokus på faglig dyktighet, og har mange ressurspersoner innen spennende fagområder i sine rekker. Dette ble bekreftet når jeg i forbindelse med masteroppgaven la merke til at min nåværende teamleder har doktorgrad og er forfatter av åndsverklovens lovkommentar på Rettsdata. Dette, i tillegg til en uttalt filosofi om at «Klugere» skal ha et fullkomment liv ved siden av advokatjobben, gjorde valget enkelt da jeg fikk tilbudet."

Les hele intervjuet