Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Anders Heieren

Partner Oslo

+47 982 94 522 Last ned CV / Last ned vcard

Gode løsninger i kompliserte saker innenfor norsk og internasjonal skatterett

Aktuelle nyheter relatert til Anders Heieren:

Skatte- og avgiftsendringer i statsbudsjettet 2022

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022 ble fremlagt i dag, 12. oktober 2021. Det tilhørende forslaget til skatte- og avgiftsendringer har få overraskelser og er i stor grad en forlengelse av tidligere utsendte høringsnotater.

Hearing proposal for important changes in the Norwegian petroleum tax regime from 2022

On the 3rd of September 2021, the Ministry of Finance released a proposal for several changes to the Petroleum Tax Act. The Government proposes a cash-based tax system, meaning that the current rules for deducting investments as tax depreciation with uplift are replaced by immediate tax deduction. The purpose is to ensure that the profitability of new projects is the same before and after tax.

Kluge i media | Vant mot Skatteetaten – slipper regning på en kvart milliard

Vedtaket som utløste en ekstra skatteregning til Gjensidigestiftelsen på 256 millioner kroner er ugyldig, slår Oslo tingrett fast.

Urimelig beskatning av vindkraftanlegg

Den nasjonale Klagenemnda for inntektsskatt har hatt møte i stor avdeling i sommer og behandlet en sak av prinsipiell interesse knyttet til avskrivning av vindkraftanlegg.

Bransjer

Fagområder

Anders bistår selskaper med rådgivning knyttet til skatterettslige problemstillinger, samt klagesaker og rettssaker. Han har en omfattende erfaring både fra Finansdepartementet, som VP Tax i et globalt konsern og mangeårig partner og leder for internasjonal skatt i et «Big4» revisjonsselskap. Han samarbeider tett med andre faggrupper i tilknytning til transaksjoner og omstruktureringer. Bred erfaring sikrer at han raskt kan identifisere de sentrale problemstillingene og de beste løsningene.

Han bistår også innenfor særskatteregimene for petroleum og skipsfart, og er prosessfullmektig for store selskaper i flere tvistesaker knyttet til internprising og verdsettelser.