Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Arne Torsten Andersen

Partner Oslo

+47 971 47 338 Last ned CV / Last ned vcard

Effektiv og løsningsorientert bistand innen alle deler av EØS-retten

Aktuelle nyheter relatert til Arne Torsten Andersen:

Kluge har bistått Bane NOR i det som er omtalt som Norges største digitaliseringsprosjekt

Kluge Advokatfirma har bistått Bane NOR med inngåelsen av kontrakter i det som er omtalt som Norges største digitaliseringsprosjekt – innføringen av nytt signalsystem for jernbanen i Norge.

Flere nye partnere

Vi samler styrkene og er stolte av å kunne presentere flere nye partnere. For oss og mange av våre klienter er de velkjente. Sammen skal vi være den beste rådgiver og samarbeidspartner, og et førstevalg for stadig flere.

Kluge i DN: Motvind for flyavgift

Både Ryanair og Miljøpartiet De Grønne vil stanse regjeringens flyseteavgift. Forslaget bryter internasjonale avtaler, mener NHO Luftfart.

Bransjer

Fagområder

Arne arbeider med alle deler av EØS-retten, herunder offentlige anskaffelser, statsstøtte, konkurranserett og reglene om fri bevegelighet.

Han bistår både offentlige oppdragsgivere og private leverandører med gjennomføringen av offentlige anskaffelser og har særlig erfaring fra betydelige infrastrukturprosjekter.

Arne bistår også ofte offentlige virksomheter med organisering og tilrettelegging av næringsvirksomhet, for å sikre at slik virksomhet er i overenstemmelse med anskaffelsesrettslige og statsstøtterettslige regler.

Arne har blant annet bakgrunn fra juridisk avdeling i EFTAs Overvåkningsorgan (ESA) og har omfattende prosedyreerfaring for EFTA- og EU-domstolen.

Arne er mye brukt som foredragsholder innenfor ulike EØS-rettslige emner, og underviser ved UiO i offentlige anskaffelser.