Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Bjørnar Alterskjær

Managing Partner Oslo

+47 932 25 542 Last ned CV / Last ned vcard

Praktisk EU- og EØS-rettslig rådgiving, og omfattende prosedyreerfaring for EU- og EFTA-domstolen

Aktuelle nyheter relatert til Bjørnar Alterskjær:

Kluge i DN: Esa-tvil om oljebransjens skattefordel er lovlig

DN og dn.no skriver denne uken om Finansdepartementet som stritter imot etterforskning av den særnorske skattefordelen. Managing Partner i Kluge Bjørnar Alterskjær snakker om svaret Finansdepartementet ga til Esa.

Kluge i DN: – Vi mister kvinnene underveis

DN og dn.no skriver denne uken om fraværet av kvinnelige partnere i advokatfirmaene, og at kvinnene faller av underveis. Kluge uttaler seg om det de mener kan være løsningen for å holde på kvinnene.

Kluge i Indre Akershus Blad: Epletunet barnehage frikjent på alle punkter

Epletunet barnehage er tilfreds med å ha vunnet frem med sine argumenter i saken mot Aurskog-Høland kommune. - Det er ikke avdekket brudd på barnehageloven i Epletunet barnehage. Det er det viktigste, sier partner Bjørnar Alterskjær og senioradvokat Ronny Rosenvold i Kluge Advokatfirma.

Some insights from a conference in Brussels on Brexit’s legal consequences

Amidst daily reports about warring factions in the British government and stalling negotiations between the UK and EU, a conference in Brussels that took place last week took a sober view on the legal consequences of Brexit. In short: They are mind-boggling and perhaps even more complex as previously assumed.

Bransjer

Fagområder

Bjørnar har bred erfaring fra arbeid med EØS-rett, og har jobbet med fagområdet i over 15 år. Han har i en årrekke vært rangert i den prestisjetunge Chambers Europe-kåringen innen både anskaffelsesrett og konkurranserett (inklusive statsstøtterett). I rankingen for 2014 heter det: "Up-and-coming Bjørnar Alterskjær of ALT Advokatfirma "has amazing reserves of energy and a strong legal mind," say clients. "He finds solutions and is really knowledgeable about all the ins and outs," sources note. He handles state aid matters and also advises on public procurement issues."

Bjørnar har omfattende prosedyreerfaring for EU- og EFTA-domstolen. Han har de siste to årene hatt tre saker for EFTA-domstolen, og har samlet sett 29 saker for EU- og EFTA-domstolen. Han har videre bistått i en rekke saker for ESA de senere årene, både på privat og offentlig side.

Bjørnar har tidligere arbeidet i juridisk avdeling i EFTAs overvåkningsorgan (ESA) i Brussel over seks år. Fra 2008 var han visedirektør i avdelingen og han fungerte også i en lengre periode som direktør.

Bjørnar har i løpet av over 15 år opparbeidet seg betydelig teoretisk og praktisk erfaring. Han har jobbet med problemstillingene både fra norske myndigheters side og fra ESAs side, og han har håndtert tunge støtte- og anskaffelsessaker for EU-domstolen. Han regnes som en av de fremste statsstøtteekspertene i Norge.

Bjørnar har også en Master i Business Adminstration (MBA) fra Vlerick Leuven Gent Business School, hvor blant annet international business law var ett av temaene. Skolen anses som en av de beste MBA-programmene i Europa.

I Kluge bistår Bjørnar en rekke selskaper, organisasjoner, departementer, fylkeskommuner og kommuner i anskaffelsesrettslige, statsstøtterettslige og kontraktsrettslige spørsmål.

Fremhevet i Chambers' oversikt over advokater innenfor offentlige anskaffelser:
Clients remark that "he is very experienced" and has "deep knowledge."