Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Marianne Gjerstad

Advokat Stavanger

+47 975 30 808 Last ned CV / Last ned vcard

Praktisk rådgivning innen arbeidsrett og tvisteløsning

Aktuelle nyheter relatert til Marianne Gjerstad:

Stortinget har stemt for nye regler med skjerpede krav til fast ansettelse

Regjeringen la i midten av april frem flere forslag for å begrense bruken av innleie i særlig bygg- og anleggsbransjen og for å få slutt på arbeidsavtaler som innebærer fast ansettelse uten garantilønn, såkalte «nulltimerskontrakter». Slike arbeidsavtaler gir ikke den ansatte rett til lønn mellom oppdrag og det er ofte uklart for den ansatte hvor mye hun eller han kan regne med å bli kalt inn på oppdrag.

Bransjer

Fagområder

Marianne bistår norske og internasjonale klienter med rådgivning innen arbeidsrett, personvern og tvisteløsning.

Hun har bred erfaring med de løpende utfordringer som oppstår i arbeidet med ledelse, HR og personalspørsmål. Her gir hun klienter praktisk bistand som er løsningsorientert.

Rådgivningen dekker alle sider av det arbeidsrettslige feltet, inkludert ansettelse, oppsigelse, omstillings- og nedbemanningsprosesser, arbeidstid og varslingssaker. Marianne arbeider ofte med internasjonale ansettelsesforhold og bistår klienter i problemstillinger som krysser landegrenser.

Videre så jobber hun mye med personvern. Marianne bistår klienter med blant annet databehandleravtaler, spørsmål om overvåking og kontroll av arbeidstakere, informasjonssikkerhet, kameraovervåking, internkontroll og opplæring.

Hun har erfaring som forhandler, og med tvisteløsning både i og utenfor domstolen. Marianne har vært brukt som sensor ved Universitetet i Oslo og hun holder jevnlig kurs om de fleste tema innenfor arbeidsrett.