Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Ove André Vanebo

Senioradvokat Oslo

+47 915 49 378 Last ned CV / Last ned vcard

God rådgivning forutsetter innsikt i både juridiske, strategiske og kommersielle sider av en sak

Aktuelle nyheter relatert til Ove André Vanebo:

Dobbel halvseier for Google i EU-domstolen

Hva innebærer de to ferske dommene fra EU-domstolen som berører Google og retten til å bli glemt? Kluge-advokat Ove Vanebo har en kronikk på trykk i dagens Dagens Næringsliv som forklarer det.

Kluge i Finansavisen: Surfer på kriser

Kluge-advokat Ove A. Vanebo forteller i et stort Finansavisen-intervju om hvordan kriser bør håndteres. Intervjuet gjelder hans nye bok om krisekommunikasjon og praktisk krisehåndtering.

Tommelen ned for Fashion ID i EU-domstolen: Ansvar for Facebooks liker-knapper

Hvem har ansvaret for behandling av personopplysninger som sendes over til tredjeparter ved besøk på nettsider? En ny dom fra EU-domstolen fastslår at nettsideeiere er medansvarlige.

Sammen spiller vi hverandre gode – for flyktningenes skyld

Flyktninghjelpen publiserte nylig artikkelen "En nøkkel til suksess" om at Kluge tar samfunnsansvar. Vi er stolt av samarbeidet. Flyktninghjelpen får nytte av vår ekspertise, samtidig som det gjør oss til bedre advokater.

Bransjer

Fagområder

Ove André er tilknyttet Kluges avdeling for prosedyre og offentlighet, og har tidligere arbeidet med fast eiendom. Han bistår private og offentlige oppdragsgivere innenfor bl.a. kontraktsrett, arbeidsrett, immaterielle rettigheter, utlendingsrett og prosedyre. Hans masteravhandling handlet om ulovlig innhenting av bevis, og behandlet flere problemstillinger rundt personvern og arbeidsliv. 

Ove André jobber hovedsakelig med arbeidsforhold, herunder også tjenestemannsrett og velferdsrett. Han arbeider i tillegg mye med personvern, immaterialrett, fast eiendom og prosedyre. I sin tidligere karriere var han folke- og tillitsvalgt politiker, og kjenner derfor godt til politiske prosesser og arbeidsmåter.

Ove André har prosedyreerfaring fra alminnelige domstoler i første og annen instans. Han har også vært sensor for masteravhandlinger ved Universitetet i Oslo.