Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Regine Skjeltorp Antonsen

Advokatfullmektig Oslo

+47 477 53 632 Last ned CV / Last ned vcard

Praktisk og løsningsorientert bistand innenfor generell EU- og EØS-rett

Aktuelle nyheter relatert til Regine Skjeltorp Antonsen:

Er det på tide med en rettslig regulering av e-sport?

E-sport har i rekordfart blitt et globalt fenomen med internasjonale turneringer, nasjonale e-sport-ligaer og lag som består av mer eller mindre profesjonelle spillere. – Er tiden moden for at det skapes et rettslig regulatorisk rammeverk rundt e-sport?

Utredning om tilgjengelighetsdirektivet

Direktiv (EU) 2019/882 av 17. april 2019 om krav til tilgjengelighet av varer og tjenester for personer med funksjonsnedsettelse («tilgjengelighetsdirektivet») skal gjennomføres i norsk rett. Direktivet har som formål å sørge for en harmonisering av medlemsstatenes regelverk som gjelder tilgjengelighetskrav og sikre bedre flyt av varer og tjenester i EU. Dette skal blant annet gi personer med funksjonsnedsettelser og eldre bedre tilgang til flere produkter og tjenester.

EØS-kompasset | Digitalisering i EØS-retten

Kluges nyhetsbrev om EØS-rett gis ut en gang i kvartalet, og inneholder siste nytt i statsstøtteretten, konkurranseretten og anskaffelsesretten i EU og EØS. I denne utgaven tar vi særlig sikte på det nye EU-regelverket om digitalisering.

En ny æra for digital regulering

EU-kommisjonen presenterte den 15. desember 2020 to lovforslag som har til hensikt å gi et rammeverk for regulering av digitale plattformer. Med de to lovforslagene virker EU-kommisjonen å søke en gylden middelvei i sin regulering av det digitale rom.

Bransjer

Fagområder

Regine arbeider i Kluges avdeling for offentlig sektor. Hun jobber særlig med anskaffelser, statsstøtte og generell EØS-rett. Regines øvrige kompetanseområder er arbeidsrett og immaterialrett.

Regine fullførte sin mastergrad i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo i 2020. Underveis arbeidet hun som vitenskapelig assistent ved Senter for Europarett, og skrev masteroppgave med tittelen «Heller føre var enn etter snar? Om delingsplattformers ansvar for brukergenererte opplastninger etter digitalmarkedsdirektivet artikkel 17». Under studietiden var Regine praktikant i Norges Bank Investment Management.