Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Bli bedre kjent med Linn Terese

Er det mulig å finne en god balanse mellom jobben som forretningsadvokat, familie og fritid? Ja, mener senioradvokat i Kluge, Linn Terese Engvik.

Linn Terese Engvik med barna

Da jeg begynte på jusstudiet hadde jeg ingen klar intensjon om å bli forretningsadvokat, eller for den saks skyld advokat i det hele tatt. I løpet av studiet hadde jeg tre praktikantopphold, blant annet hos Kluge. Praktikantoppholdene, med alt de innebar av utfordringer, gav virkelig mersmak! Og da jeg siden fikk skriveplass hos Kluge som masterstudent var saken avgjort. Nå har jeg vært i Kluge i 7 år, og stortrives!

Nettopp utfordringene er også noe av det som inspirerer og engasjerer meg i jobben. Jeg jobber mye med arbeidsrett, som er et fagfelt med mange spennende problemstillinger. Man kommer tett på både bedriftene og enkeltpersoner, og konfliktnivået kan til tider være høyt. Da er det ekstra givende å kunne bidra til å finne løsninger. I tillegg trives jeg med den store variasjonen i yrket, og at det hele tiden er nye problemstillinger å bryne seg på.

I høst kom jeg tilbake til jobb etter 10 måneder i foreldrepermisjon med mitt andre barn. Jeg må innrømme at jeg hadde litt delte følelser knyttet til å skulle tilbake til en travel arbeidshverdag. Nå når jeg først er i gang igjen, føles det likevel veldig godt og riktig! Jeg har blitt kastet rett ut i mange spennende oppgaver, og det er godt å komme tilbake til gode kollegaer og være noe mer enn bare mamma.

Den største forskjellen i hverdagen etter at jeg fikk barn er nok at jeg nå er mer bundet av faste tider for levering og henting i barnehage, har enda flere punkter på dagens «to-do» liste, og må prioritere annerledes for å få nok tid med barna. Selv om dagene er hektiske opplever jeg likevel at det er fullt mulig å kombinere karriere og småbarnsperiode på en god måte. Forutsetningen er at man selv er fleksibel og innstilt på at dette er en hektisk periode av livet, og at også arbeidsgiver viser fleksibilitet og vilje til å tilrettelegge.

I Kluge opplever jeg at det blir lagt godt til rette for at man skal kunne være både småbarnsforeldre og forretningsadvokat. Det er jeg veldig glad for! Jeg møter blant annet stor forståelse for min livsfase, og har mulighet til selv å styre arbeidsdagen når det er behov for det. For eksempel kom jeg i går på kontoret først kl. 11, fordi sønnen min var syk og måtte være hjemme fra barnehagen. Og i morgen har datteren min sin første dag i barnehagen, så da blir det tilvenning med henne første del av dagen. Men det fungerer fint, fordi mine overordnede og kollegaer viser forståelse for situasjonen, og jeg har mulighet til å jobbe hjemmefra og på kveldstid når det er behov for det. Denne fleksibiliteten gjør at hverdagen går opp, og gir meg samlet sett en opplevelse av å ha god balanse mellom jobb og fritid – slik at jeg kan yte godt både på jobb og på hjemmebane.

Med to barn på snart ett og tre år er aktivitetsnivået høyt, og fritiden min går stort sett med til å være mamma; dvs. turer til lekeplassen, duplo-bygging og andre barneaktiviteter. Men byr det seg en sjanse er jeg glad i å trene, gå turer og treffe venner.